top of page

Qui som?

Amics de la Sarsuela de Gràcia de Barcelona és una societat sense ànim de lucre amb la finalitat principal de la difusió del gènere líric (òpera, opereta i sarsuela).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som un grup amateur fundat al 1985, que periòdicament representa quatre sarsueles i un concert per temporada. Les nostres temporades van d'octubre a maig/juny. 

Breu Història

Creada a l'abril de l'any 1985, l'Ajuntament del districte de Gràcia ens confià la inauguració del teatre ubicat en el “Centre Civic L´Artesà” de Gràcia. Degut a l'èxit de públic vam traslladar la nostre seu al Teatre Club Helena del carrer Ros d'Olano, un local que disposava d'un aforament major i millors condicions. 

La qualitat dels cantants que en aquella època van intervenir en la representació de les obres líriques del nostre repertori, així com un elenc de reconeguts actors, un nodrit cor de més de 30 veus, uns acurats muntatges escènics i coreogràfics i també una seleccionada orquestra, així com uns famosos directors escènics i musicals, van fer possible que Amics de la Sarsuela de Gràcia obtingués importants premis en diversos festivals que se celebraven en aquells dies en diferents ciutats d'Espanya.

 

El 13 d'Octubre de 1990, va actuar en el IV Certamen Nacional de Sarsuela de la vila de Petrer (Alacant), muntant en escena "La Generala" obtenint el primer premi de conjunt i alhora diplomes a la millor veu solista femenina i al millor actor. El 23 d'Octubre de 1994 a les III Trobades de Sarsuela a Barakaldo (Bilbao) vam obtenir el primer premi, amb el programa doble "El dúo de la Africana" i "Bohemios", motiu pel qual, vam ser convidats a prendre part en el homenatge que se li va oferir el 26 de Novembre de 1995 a l'eminent baríton Manuel Ausensi representant "La generala". També amb "La generala" vam participar el 28 de Setembre de 1996 en el XII Certamen Nacional de Sarsuela patrocinat per l'Ajuntament d'Abarán (Múrcia) i mes tard, el 27 de Setembre de 1998, vam tornar a participar en el XIV Certamen Nacional de Sarsuela d'Abarán (Múrcia) amb l'òpera "Don Gil de Alcalá". Novament, els dies 24 i 25 de Setembre de l'any 2000 i en el XVI Certamen Nacional de Sarsuela, es van representar les obres "La Viuda alegre" i "La canción del olvido".

Amics de la Sarsuela de Gràcia

Grup Líric de Club Helena - Barcelona

bottom of page